19 januari 2007

Stichting Opkikker verrast Lars Jansen

 

 dscf4774

 Voor Lars van de Ooijse Bandijk uit Ooij was het vandaag een heel bijzondere dag. Al om 09.00 uur verscheen de politie met loeiende sirenes bij hem voor de deur om hem af te halen en over te brengen naar het politiebureau. Lars wist niet wat er ging gebeuren, maar de bijna 7 jarige zieke Lars was uitverkoren om een dagje op stap te gaan, georganiseerd door de stichting Opkikker. Lars mocht zijn vader "in de boeien" slaan om vervolgens samen te worden overgebracht naar het Hoofdbureau in Nijmegen. Ook moeder en drie zussen mochten mee. In het politiebureau mocht hij van allerlei leuke dingen bekijken en zelf mee doen. zie de foto's 


 

Op vrijdag 19 januari 2007 heeft Lars  een Opkikkerdag gehad.

Een Opkikkerdag is een dag voor langdurig zieke kinderen en hun familie, die door een aangesloten ziekenhuis wordt aangemeld bij de stichting de Opkikker.

De Stichting de Opkikker maakt het mogelijk om een gezin een leuke opkikker te laten kiezen uit een "opkikkerboek'. Een keertje er eens lekker tussen uit met zijn allen.

Hoe ziet zo'n dag er dan uit ?

Om kwart voor 9 's-Morgens kwamen we ( 2 vrijwilligers van de stichting) aanrijden  met de witte Opkikker-auto met de groene kikkers om zogenaamd de familie op te halen.

Maar toen we rond 9.00 uur bijna wilden vertrekken hoorden we buiten een sirene.

Misschien een ambulance dacht Lars:  maar nee het was een politie-auto met sirene en zwaailicht. Er stapte een politie-agent uit en die vroeg of Lars zin had om mee boeven te gaan vangen want dat was een grote wens van Lars. Heel even was Lars een beetje ondersteboven van het hele gebeuren maar daarna werd pappa in de boeien geslagen en afgevoerd door Lars en Jan de politieagent naar het hoofdburo. Wat we daar allemaal hebben meegemaakt was grandioos. We mochten alles zien van de meldkamer, boevencellen, politie-auto's enz. En er zijn zelfs echte vingerafdrukken gemaakt en een boevenfoto van voor en zijkant. En alle kinderen van het gezin kregen een politie-tas met inhoud en mini-handboeien en een mini-politie-pet was er ook nog voor Lars.

Daarna vertrokken we naar Toverland in Sevenum waar we alle attracties op ons gemak konden aflopen want het was niet druk. Vooral met een rubberboot van de glijbaan was favoriet.

We zijn de dag geeindigd met oma, en een peettante, en een vriendje van Lars, waar we bij de bowlingbaan lekker gebowld en gegourmet hebben.

Als afsluiting kwam er een limousine voorrijden die ze allemaal naar huis bracht.

 

 

De Stichting wil alle bedrijven die meewerkten aan de dag: Hoofdburo politie Nijmegen Met name politie-agent Jan die Lars een geweldige dag heeft bezorgd, Attractiepark Toverland in Sevenum, Bowlingbaan Olround in Nijmegen aan de Heijendaalseweg en het limousine bedrijf Quovadis uit Arnhem .

Stichting de Opkikker werkt voornamelijk met vrijwillligers en is geheel afhankelijk van donateurs, sponsors en akties die voor de stichting georganiseerd worden.

Wilt u hieraan ook een bijdrage leveren kijk dan op http://www.opkikker.nl/ of bel 0365386660