18 januari 2007

Storm raast over ons gebied

 De Regionale brandweer in ons gebied heeft de afgelopen uren op volle toeren moeten werken om alle omgewaaide bomen in de omgeving te verwijderen. Reeds om 13.50 uur kreeg de brandweer van Groesbeek een oproep om naar de Oude Holleweg in Beek te gaan om daar een boom te verwijderen, welke boven de rijbaan lag. Zij namen op dat ogenblik de honeurs waar voor hun collegae uit Ubbergen, die ivm een grote beurt en de keuring van hun brandweerauto even zonder zaten. Maar omstreeks 15.45 uur konden de mannen van Ubbergen zelf weer uitrukken voor een boom in de Prinses Beatrixtraat te Ooij, die op omvallen stond. Deze boom werd door hen verwijderd en omstreeks 17.10 uur kregen ze een oproep om naar de kazerne te komen voor de op dat ogenblik hevige storm. Vanaf dat ogenblik hebben ze niet meer stil gezeten en moesten diverse bomen in Beek, Berg en Dal, Wercheren en Ooij van de diverse rijbanen worden verwijderd. In Berg en Dal moesten op drie plaatsen langs de Oude Kleefsebaan en op de Nieuwe Holleweg  bomen worden geruimd. In Beek moest dat gebeuren op de Oude Holleweg en de van Randwijckweg, alsmede in een tuin aan de Vondellaan. In Ooij werd een boom geruimd aan de St.Hubertusweg (door de Provinciale Waterstaat) en in Wercheren een boom aan de Leuthsestraat.  Ook moest men nog uitrukken voor een boom in de achtertuin van een woning aan de Stollenbergweg. Daar was een hele grote boom omgewaaid en op de schuur van de bewoonster terechtgekomen, waarin ook haar verwarmingsketel staat. Deze schuur werd geheel vernield en de boom bleef vervolgens hangen boven de woning van de buren. I.v.m. de storm en het gevaar van verdere schade c.q. verder vallen van de boom, kon de boom deze avond niet meer geruimd worden. Van persoonlijke ongelukken in onze omgeving is niets gebleken. zie de foto's.

dscf4505dl