19 december 2006

Kinderlintjes Nijmegen 2006

 dscf9637

 Dinsdagmiddag heeft burgemeester Guusje ter Horst van Nijmegen, voorafgaand aan haar afscheidsreceptie in de Vereniging, voor de eerste keer de Nijmeegse kinderlintjes uitgereikt. Jochem van Gelder, zelf jurylid, voerde met de "minidecorandi" een aantal korte gesprekjes. zie de foto's 

KINDERLINTJES  (Bron: de Gelderlander)
Schuimpjes, chips en limonade voor de helden van 2006

Als laatste plichtpleging als burgemeester reikte Guusje ter Horst gistermiddag de eer­ste Nijmeegse kinderlintjes uit aan jonge Nijmeegse ‘su­perhelden'. „Een schaap is nogal dom, dus ik dacht: die komt er niet meer uit."

Door LEO KLAASSEN
NIJMEGEN ● Daar staat Roy (12) dan. Met de armen strak langs het lijf laat hij zich beetpakken door televisieheld Jochem van Gelder en laat hij de complimen­ten over zich heenkomen.
Schijnbaar onbewogen, maar ze­ker weten kokend van opwin­ding over alle aandacht, vertelt hij de zaal in De Vereeniging over hoe hij een oude man te hulp schoot die in elkaar werd geslagen. Hij redde diens hond, waarschuwde zijn tante en de politie en zorgde er zo voor dat de meppende onverlaat werd ge­pakt.
Heldhaftig optreden, waar­mee hij voor zichzelf nu een kin­derlintje van de burgemeester heeft verdiend.
Guusje ter Horst stelde de nieu­we decoratie in als zusje van de ‘echte' lintjes, en gisteren deel­de ze die voor de eerste keer uit. „Dit heet dan mijn laatste plicht­pleging", zei de afscheid nemen­de burgemeester van tevoren.
„Maar dat is het foute woord.
Dit is gewoon leuk." Na Roy van Leeuwen, is Pim Scheffer (11) aan de beurt. Hij duwde en trok, alsof het niets was, met zijn moeder een schaap uit één van de Hatertse Vennen. „Een schaap is nogal dom, dus ik dacht: die komt er niet meer uit", verklaarde hij zijn actie.
Van Gelder: „Een echte superhel­dendaad!' Pim: „Dankjewel."
De kinderen van ‘Help de We­reld' zijn de volgende gedeco­reerden.
Julie (12), Sam (9), Dina (12), Daphne (11), Josje (11), Aranka (11) en Evelien (11) richt­ten het clubje op om voor ver­schillende doelen geld in te za­melen. De Dierenambulance, Unicef en Jantje Beton waren tot nu toe de gelukkigen.
En dan komt Jesse Labordus, met zijn zeven jaar de jongste superheld van Nijmegen. Redde in Holtgesbroek zijn driejarige broertje Taric uit een sloot en maakte zo meteen goed gebruik van zijn zojuist behaalde zwem­diploma.
Klas 7 van basisschool De Over­steek krijgt als laatste een ‘groepslintje', voor het verzor­gen van het oorlogsmonument aan de Lentse kant van de Waal.
En dan begint het echte feest. Ie­dereen mag op de foto met Guus­je én met Jochem van Gelder.
Voor de schuimpjes, chips en li­monade, worden de oorkondes even aan de kant gelegd.