19 december 2006

Hart in aktie voor Kai in Beek

 De afgelopen dagen was Natasja Froger met haar programma "Hart in aktie" erg druk in Beek. Samen met de Ubbergse aannemers en andere ondernemers uit de gemeente en daar buiten hebben zij in "no time" de verbouwing in orde gemaakt van een woning aan de Baron van Voorst tot Voorststraat. Deze woning was onlangs vrijgekomen en is eigendom van woningstichting "Oosterpoort Wooncombinatie". Kai woonde met zijn ouders aan de Koningsholster en de woning kon niet aangepast worden aan zijn handicap. Zonder dat de familie het wist werd vervolgens de woning aan de Baron van Voorst tot Voorststraat  aangepast en vandaag was deze klaar. De uitzending is op 3 januari om 20.30 uur bij SBS6. zie de foto's

dscf0098


 

Ubbergse ondernemers…. het hart op de goede plek

Samen een klus klaren binnen 12 dagen tijd. Een huurwoning opknappen, een aanbouw realiseren en de tuin opnieuw inrichten. Dat was de afgelopen tijd het motto van een vijftiental Ubbergse ondernemers. Ze waren benaderd door het programma Hart in Aktie van SBS 6. Iedereen die het programma kent weet dat een dergelijk klus in het diepste geheim moet plaatsvinden. De ontknoping komt aan het einde als de familie overvallen wordt en alles opeens op zijn plaats valt. 

De woning is bestemd voor de familie Peters uit Beek. De zoon van dit gezin is een zwaar gehandicapte tienjarige jongen. Totaal aangewezen op de zorg van de ouders. Om goed te kunnen wonen en zorgen was het noodzakelijk dat er een aanbouw aan hun woning kwam met een slaapkamer en doucheruimte. De gemeente Ubbergen keek vanuit de WVG samen met Oosterpoort naar de woning en kwam tot de conclusie dat aanbouwen niet wenselijk was. De tuin zou opgeofferd moeten worden en de aanbouw zou verwrongen tussen de andere woningen komen te staan. Ook is onderzocht of een bestaande woning met aanbouw vrij kon komen door de huidige bewoners te begeleiden naar een andere gewenste woning. Dit zou op korte termijn niet gaan lukken. Uiteindelijk stelde de gemeente voor om met een mobiele woonunit achter de woning te gaan werken. Dit was enorm duur en bood slechts een tijdelijke oplossing. Na een lange periode van het zoeken naar oplossingen, werd overwogen een aanbouw te plaatsen aan een andere woning. Die woning werd gevonden. Juist op dat moment kwam het programma Hart in Aktie in beeld. Collega's en de naaste familie tipten het programma over de schrijnende situatie van het gezin. SBS 6 benaderde verhuurder Oosterpoort Wooncombinatie en de gemeente Ubbergen met het verzoek om mee te werken aan een oplossing voor de familie Peters.

Zo kwamen beide initiatieven bij elkaar. Aannemer Vermeulen werd benaderd met de vraag om medewerking. Hij zegde dit toe namens de lokale Bouwcombinatie Groenland. De gemeente zorgde voor de noodzakelijke vergunningen. Aansluitend is een aantal lokale ondernemers benaderd en overvallen met het idee. Allen zegde spontaan hun medewerking toe, zonder hiervoor enige kosten in rekening te brengen. De bouw ging begin december van start in goede samenwerking. Gebroederlijk werkte de diverse bedrijven naast elkaar. Eén doel voor ogen, het gezin moet geholpen worden. Binnen 12 dagen was het project af, ondanks veel overuren en zorgen rondom de planning.

Op dinsdag 19 december is de familie Peters door Hart in Aktie opgehaald vanaf een vakantieadres en rechtstreeks naar de nieuwe woning gebracht. Overdonderd, want hen was verteld dat de verhuizing in januari zou plaatsvinden. Alle betrokkenen, de gemeente, Oosterpoort en bouwers, nieuwe buurtbewoners en naaste familie van het gezin Peters stonden op straat om hen op te vangen. Zichtbaar geëmotioneerd bekeken zij hun nieuwe woning. Een woning waarin de Ubbergse ondernemers hun sociale hart hebben gelegd. 

Alle betrokkenen enorm bedankt voor de inzet. Samen mogen we trots zijn op het eindresultaat. Het was de moeite waard. 

Wij wensen iedereen, en bovenal de familie Peters, fijne feestdagen en een gelukkig 2007.