19 november 2006

Pronkzitting nieuwe stijl

 
 Zaterdagavond is in dorpshuis De Sprong te Ooij de eerste pronkiztting van dit seizoen "nieuwe stijl" gehouden door de carnavalsvereniging "De Deurzakkers ".  Het was een reis door de tijd, waarin de diverse artiesten aangepast waren aan diezelfde tijd. Tijdens de pronkzitting werd Bas van Steen gekozen tot Lid van verdienste, terwijl Wiel de Haas tot Grootste Deurzakker gekozen werd. Laatstgenoemde was helaas zelf niet op de pronkzitting aanwezig. Zondagmorgen is alsnog de onderscheiding aan hem uitgereikt. zie de foto's

dscf2215dl

OOIJ
Droomreis door tijd bij zitting DeurzakkersVan barok tot flower power: de Deurzakkers uit Ooij maakten afgelopen zaterdag­een droomreis door de tijd in een pronkzitting nieuwe stijl met maar liefst veertien ver­schillende acts.

Door LYDIA VAN AERT  (Bron: De Gelderlander.
D
ie eindeloze pronkzittin­gen met een patchwork aan acts, dat willen de Deurzakkers niet meer. Zater­dagavond smeedt de carnavals­vereniging alle acts met behulp van thema's en een strakke re­gie aaneen tot een ge­olied geheel. Dat de avond nog steeds meer dan drieënhalf uur duurt, mag de pret niet drukken, hoewel de jury hier­voor het enige punt aftrek rekent. Deur­zakker Stefan Bud­ding is initiatiefne­mer van de omme­zwaai en verschijnt tussen de acts als de op hol gesla­gen tijdreiziger die het publiek in De Sprong te Ooij meevoert van de seventies naar de barok, en van het heden naar de oer­tijd.
Begeleid door ge­luidseffecten geeft hij zo de podium­ploeg de gelegenheid om het uitstekend verzorgde decor te wisselen tussen maar liefst veertien ver­schillende acts, varië­rend van dans tot buut en van grol tot lied. De danseresjes van de Twinkle Stars openen met nieuwe roze prui­ken, ter vervanging van de exemplaren die vorige week werden gestolen. Eervolle ver­meldingen zijn er voor Elvissen Robbie Weijers en Peter Looy­schelder, danseres Lynn en de platte maar o zo zorgvuldig uit­gevoerde sketch van Johan Looy­schelder en Martijn Bruck. De traditionele onderdelen passen naadloos in het nieuwe concept: huisorkest de Ooievaars ver­schijnt met barokpruiken van wc-rollen, en in de buutredes passeert de seventies-haardracht van diverse Ooijenaren de re­vue. Buutreedner Tini Huybers weet wel waarom Wouter Bos verstek liet gaan in Ooij: „Die was bang, die had gezien hoe­veel bos Staatsbosbeheer bij de Bizonbaai heeft omgelegd."
Eindcijfer: 9