31 oktober 2006

Afrika-ontbijt St. Laurentiusschool Kekerdom

 

De St. Laurentiusschool te Kekerdom is deze week begonnen met een project over gezond eten en gezond leven. Alle groepen hebben een video bekeken over eten in Afrika en de groep 7/8 heeft zelf een maissoep gemaakt. Dinsdagmorgen hebben ze vervolgens allemaal een "" Afrika-ontbijt" gehad in de aula van de school. Alle 58 leerlingen hebben daar geprobeerd om Afrikaanse toestanden, compleet met Afrikaanse muziek tijdens hun ontbijt na te bootsen. Eerst vertelde meester Harrie Lindeman een verhaal over de manier, waarop zij, als Afrikanen, aan dit "ontbijt", dat bestond uit een beetje rijst en een beker schoon water, waren gekomen.dscf7183 Ze hadden daartoe hun enige geit, die nog over was na de lange droogte, moeten ruilen met een andere stam voor dit eten, waardoor ze in ieder geval een dag weer genoeg eten hadden. Daarna kreeg iedere leerling een klein beetje eten, net zoals in Afrika. Dit ontbijt staat waarschijnlijk in schril contrast met het ontbijt, dat ze later deze week op school zullen krijgen n.a.v. het "Nationaal Schoolontbijt bij de les", dat van 31 oktober tm 3 november op vele scholen in Nederland zal plaats vinden. zie de foto's.