28 oktober 2006

Najaarsconcert DES Leuth

 

   Vanavond hield muziekvereniging D.E.S haar najaarsconcert in de Vriendenkring te Leuth. Onder leiding van dirigent Peter Wintjes speelde de fanfare de sterren van de hemel. De zaal was goed gevuld en het publiek genoot.dscf6197 Na de muzikale opening vond de huldiging plaats van 5 jubilarissen door dhr. Henk Heutinck van de KNFM. Harald van Kuppeveld en Willie (Kootje) Tissen waren 25 jaar lid, terwijl Jan Haan, Wim Engelen en Jo Seegers 50 jaar lid waren.  Wim Engelen werd tevens tot erelelid van de vereniging benoemd. Na de pauze trad het nieuw gevormde jeugdkorps van de vereniging op en zij deden dat al perfect, terwijl ook de nieuw gevormde slagwerkgroep onder leiding van Wiljan Gerritsen hun beste beentje voor zetten. zie de foto's 


 Drumband DES Leuth is nu slagwerkgroep


Door onze verslaggever (  Bron:De Gelderlander)
LEUTH ● Muziekvereniging Door Eendracht Sterk (DES) uit Leuth heeft vanavond een pri­meur. Tijdens het najaarscon­cert in De Vriendenkring aan de Steenheuvelsestraat treedt de oude vertrouwde drumband voor het eerst op als slagwerk­groep. Reden voor deze naams­verandering is het feit dat naast de bekende trommels steeds meer andere instrumenten wor­den gebruikt. Onder leiding van Wiljan Gerritsen speelt slag­werkgroep DES onder andere Starflight en Safri Duo.
Natuurlijk speelt ook de fanfa­re. Dirigent Peter Wintjes tikt af met een paso doble, El Gato Mon­tes.
Ook de muzikale toekomst van Leuth laat van zich horen. Slagwerkers en blazers van het jeugdorkest laten onder leiding van John Hoenselaar onder meer de nummers House Party
en Hot Pepper Boogie horen.
DES eert ook een aantal leden met hun 25- en 50-jarige lid­maatschap. Ze krijgen een oor­konde en de KNFM-speld.
Zaal De Vriendenkring gaat om 19.30 uur open. Na het afwis­selende concert is er nog tijd om met een drankje na te genieten.

 

Ervaring en jeugd gaan bij fanfare DES in Leuth hand in hand

Door THED MAAS (Bron de Gelderlander)

Maandag, 30 oktober 2006 – LEUTH – De Leuthse fanfare DES zit lekker in haar vel. Zaterdagavond werden vijf ‘gouden ouwen' gehuldigd, maar ook trad een vijftienkoppig jeugdorkest voor het eerst voor het voetlicht. Routine en jeugd gaan bij DES hand in hand.

De jubillarissen, van links naar rechts: Harald van Kuppeveld, Wim Engelen, Jan Haan, Jo Seegers en Kootje Tissen met hun partners. Foto: Henk Baron Wat doet Rob Vink bij het jeugdorkest van DES (Door Eendracht Sterk) uit Leuth? Rob is weliswaar nog niet kras maar ook niet meer piep.

Het antwoord is simpel. Rob mag dan wel al decennia achter het slagwerk zitten; hij is ook leerling, want bezig tuba te leren blazen. Het mag kenmerkend zijn voor de veerkracht die de Leuthse fanfare aan de dag legt. Zaterdagavond werden tijdens een drukbezocht concert in De Vriendenkring (‘de tent') vijf jubilarissen geëerd.

Harald van Kuppeveld en Willie ‘Kootje' Tissen (uit Ooij) zijn 25 jaar lid; Jan Haan, Jo Seegers en Wim Engelen al vijftig jaar. Zij kregen allen de KNF-speld in zilver respectievelijk goud op de revers gespeld. Wim werd bovendien door voorzitter Geert Seegers tot erelid benoemd, want hij was ook nog eens zestien jaar bestuurslid.

Koud vijf minuten later ging het doek open voor een jeugdorkest van vijftien man, dat onder leiding van Johnny Hoenselaar liet horen binnen afzienbare tijd rijp te zijn voor een plekje in het grote orkest.

DES telt momenteel in totaal 38 leerlingen. Want na een demonstratie van de fanfare op de basisschool meldden zich recent namelijk liefst achttien nieuwe leerlingen aan. „We zitten goed in de jeugd", constateerde Jo Seegers tevreden, „maar we hebben dan ook enkele dames die veel voor de jeugd doen."

Het grote orkest opende onder leiding van Peter Wintjes de avond met een gepassioneerd gespeelde El Gato Montes, een paso doble uit het begin van de vorige eeuw van M. Penella.

Pittige koperklanken brachten een vleugje Spaanse zon in de Vriendenkring, waarna DES in het Pirates of the Caribbean – van de gelijknamige film – liet horen een grote dynamiek te kunnen ontwikkelen.

Het najaarsconcert kende nog een primeur: de slagwerkgroep onder leiding van Wiljan Gerritsen presenteerde zich. Tot nog toe had DES een tamboerkorps: de tamboers gebruiken echter steeds meer verschillende instrumenten zodat nu van slagwerkgroep gesproken wordt.

Het concert werd besloten met Bis bald auf Wiederseh'n. Tot het volgende concert.