4 oktober 2006

Autobranden in Erlecom

 img_0009Foto: Marcel Vink

 In de nacht van zondag op maandag werd de vrijwillige brandweer van Ubbergen gewaarschuwd voor autobranden in de uiterwaarden nabij de Waal aan de Erlecomsedam te Erlecom. Beide, vermoedelijk uit Duitsland afkomstige auto's, stonden tegenover de steenfabriek Erlecom op een pad, dat veelvuldig door vissers gebruikt wordt. De brandweer van Ubbergen kon niet voorkomen, dat beide auto's geheel verloren gingen. de politie stelt een onderzoek in. zie de foto's van Marcel Vink.

Verder onderzoek naar uitgebrande auto's (Bron: Politie Gelderland-Zuid)
 
Politie zoekt getuigen
 
  • Erlecom, 02-10-2006 In de nacht van zondag op maandag brandden twee auto's uit die op de Erlecomsedam stonden. Rond 01.30 uur werd er melding gemaakt dat er een auto in brand zou staan. Ter plaatse aangekomen zagen agenten dat het om twee auto's ging. Deze stonden onder aan de dijk naast een bosje aan de kant van de rivier.

De brandweer kwam voor het blussen van de brand, maar kon niet voorkomen dat beide voertuigen geheel uitbrandden. Er zat overigens niemand meer in de auto's. In eerste instantie zagen de politiemensen geen kentekenplaten, maar uiteindelijk hebben brandweerlieden deze tussen de voertuigen teruggevonden. Het zou gaan om Duitse kentekenplaten. Hierop is contact gezocht met de Duitse politie om uit te zoeken waar de auto's vandaan komen en op wiens naam ze staan.

In de omgeving werd nader onderzoek ingesteld op zoek naar de eigenaren van de auto's of getuigen. Ook langs de waterkant werd gezocht, dit met hulp van de brandweer. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De Technische Recherche stelt nader onderzoek in.

Als er getuigen zijn die afgelopen nacht iets bijzonders op of in de omgeving van de Erlecomsedijk hebben opgemerkt dan worden zij verzocht om dit te melden aan het politieteam Groesbeek op telefoonnummer 0900-8844. Ook mensen die meer weten over de twee auto's met Duits kenteken, of de eigenaren daarvan, worden gevraagd dit door te geven.