30 september 2006

Toon Hendriks krijgt erepenning Ubbergen

 

 

dscf2662

 Tijdens de festiviteiten rond het 25 jarig bestaan van de Zonnebloem in Beek werd Toon Hendriks uit Beek onderscheiden met de bronzen penning van de gemeente Ubbergen. Burgemeester Paul Wilbers was speciaal naar het Kulturhus in Beek gekomen om Toon met deze onderscheiding te verrassen. Hij kreeg deze onderscheiding, omdat hij zoveel heeft betekend voor de diverse verenigingen en zijn andere activiteiten  in Ubbergen. zie de foto's

 


 

TOON HENDRIKS  (Bron: de Gelderlander)
Erepenning Ubbergen

Toon Hendriks is zaterdag door burge­meester Paul Wilbers onderscheiden met de bronzen penning van de ge­meente Ubbergen. Toon is en was actief voor de Zonnebloem, voetbalclub BVC, tennisvereniging Berg en Dal, stichting Jantje Beton, Hart- en Astmastichting, ' t Höfke en de Grenslandtocht.


image_5

Toon Hendriks
Foto: Henk Baron

Oorkonde.

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Ubbergen kent een "erepenning in brons" toe aan de heer Antony (Toon) Hendriks, geboren 6 juni 1938 te Ubbergen.

De heer Hendriks krijgt deze oorkonde en de "erepenning gemeente Ubbergen in brons" vanwege zijn belangeloze, arbeidsintensieve en zijn zeer enthousiaste inzet voor de Beekse samenleving, gedurende vele jaren, bij:

Stichting de Zonnebloem, waar hij al 12 tot 15 jaar actief bestuurslid (vroeger voorzitter en nu secretaris) en ziekenbezoeker is;

Voetbalvereniging BVC '12, waar hij tijdens zijn liddmaatschap van 50 jaar, ongeveer 40 jaar jeugdtrainer is geweest;

Tennisvereniging Berg en dal waar hij naast zijn lidmaatschap van ongeveer 5 jaar de tennisvelden en het groen onderhoudt en keukendiensten draait;

Stichting Jantje Beton, Hartstichting en Astmastichting, waarvoor hij vele malen collecteerde. De Stichting Jantje beton heeft hij naar verluidt in Beek opgezet.

De kookcurus voor mannen die hij in Millingen heeft opgezet en nog steeds geeft.

't Hofke in beek, waar hij jarenlang werkte en daarnaast demente bejaarden begeleidde en met hen samen eten kookte.

Tafeltje Dekje, waarvoor hij al jarenlang maaltijden rondbrengt.

Bij het bestuur van de "Grenslandtocht", waarbij hij actief is als organisator.

Bovenstaande activiteiten en vooral zijn bijzondere inzet maken dat de heer Hendriks een opvallend en bindend persoon was en is in de Beekse gemeenschap. Door het aanbieden van deze oorkonde en de "erepenning in brons van de gemeente Ubbergen" getuigen wij dank en waardering voor zijn niet aflatende inzet.

Ubbergen, 30 september 2006,

P.G.I Wilbers,

burgemeester