2 september 2006

Grote Euregio politiecontrole

 Vrijdagavond werd langs de grens met Duitsland volop gecontroleerd. Nagenoeg bij alle grensovergangen in ons gebied waren controles van zowel de Duitse als de Nederlandse politie. Bij de grenspost Beek-Wyler stond de alcoholbus van de Regiopolitie gelderland-Zuid, terwijl aan de andere kant de Duitse politie, samen met de douane en geholpen door de medewerkers van de Technische Hilfswerke (THW), stond. Elke controle was verschillend. De politie voert gemiddeld 4 van deze controles per jaar uit. Aan de Duitse kant was een filmploeg  van de TV actief, omdat juist die dag een overeenkomst tussen Duitsland en Nederland was geratificeerd, waardoor het mogelijk is, dat beide landen meer op elkaars grondgebied kunnen opereren. zie de foto's.  Een Oost-Europese auto wordt grondig onderzocht.dsc_4101

 


 Alcoholcontrole in kader van Euregioproject 

  • Millingen/Berg en Dal, 04-09-2006 Vrijdagavond en -nacht hield het Verkeershandhavingsteam in samenwerking met de politie Kleve een gezamenlijke alcoholcontrole in het grensgebied. Zowel in Millingen (Heerbaan) als in Berg en Dal (Oude Kleefsebaan) vonden controles plaats. De Duitse politie controleerde aan hun kant van de grens.

In totaal werden 570 blaastesten afgenomen. Hiervan reden drie bestuurders onder invloed van alcohol. De uitslagen van de ademanalyse waren 230, 265 respectievelijk 315 ug/l. Proces-verbaal is opgemaakt.

In het Euregioproject werken de politie van Gelderland-Zuid, Polizei Kleve, verslavingszorginstelling De Grift en haar Duitse partner Caritas samen. Doel van het drie jaar durende project is om het gebruik van alcohol- en drugs in het verkeer tegen te gaan met name onder jongeren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.