2 augustus 2006

Verregende fiets4daagse

 Ook de bewoners van Kalorama deden mee.

dscf8852

Woensdag was de Dag van Kleef voor de deelnemers van de Fietsvierdaagse Nijmegen. Tussen de buien door was het goed toeven op de fiets, maar de buien maakten het  er niet prettiger op. Ondanks dat waren er toch nog 2600 inschrijvingen. De tocht ging vandaag, woensdag via Ubbergen naar Duitsland', om daarna via Ooij weer terug te keren in Nijmegen. 90 fietsers vielen deze dag uit. zie de foto's.

 


 FIETSVIERDAAGSE Zwanenstad heet fietskaravaan welkom met oranje ballonnen


Door onze verslaggever (Bron: de Gelderlander)

  KLEEF

 In Kleef werden gis­teren oranje ballonnen opge­laten. Als eerbetoon aan de 33ste Fietsvierdaagse, die ge­woontegetrouw op de tweede dag Kleef aandoet.
En natuurlijk werd daarbij een woordje gesproken. Burgemees­ter Theodor Brauer wees de fiet­sers op de vernieuwde Koek­koekplatz, het plein voor Haus Koekkoek ( museum). Hij memo­reerde dat het pand gebouwd werd door de Nederlander Ba­rend Cornelis Koekoek, de grote romantische schilder uit middel­burg, die zich later in Kleef ves­tigde  en hier in 1862 stierf.
   Sinds kort prijkt zijn buste midden op de Koekkoekplatz.
   Gerard van Groningen van de Fietsvierdaagse feliciteerde Brau­er met het nieuwe plein, waar­bij hij de Kleefse burgemeester hardnekkig Bauer noemde. Brau­er sloeg terug en sprak vervol­gens over Herr Van Goningen.
   De Drutense burgemeester An­ton Aelbers – ‘ Brauer is een goe­de vriend' – was ook van de par­tij. „ Een burgemeester is net een fiets", zo grapte hij, „ zonder ketting ( ambtsketen, red.) is hij niets." De fietsers ondertussen na­men tussen de middag een Brat­wurst en een kloeke Duitse pils.
    Peter Müskens, Günter Heckershoff en Cor Quelleng, drie vrienden uit Reichswalde ( bij Kleef), rijden voor de tiende keer mee. Ze verheugden zich al op vandaag, als het richting Dru­ten gaat. „ Dat is de mooiste dag. Altijd veel te doen en het land­schap is heel mooi."  Veel fietsers kozen er ook voor om de lunch te gebruiken in Kra­nenburg. Daar verzorgde een dis­cotheek de muziek en verkocht de Katholische Frauengemein­schaft weer zelfgebakken Ku­chen voor het goede doel.
   Hennie en Theo Frickel uit Nij­megen fietsen dit jaar alleen. „ Mijn zus haakte af vanwege het slechte weer." Dat hebben er meer gedaan, want het aantal deelnemers ( 2700) is minder dan voorgaande jaren. „ En het afgelasten van de Vierdaagse speelt ons parten", aldus Ben Groenen van de Fietsvierdaagse.
   In Ooij zat ondertussen De Vink weer lekker vol. De Vrolij­ke Trappers hadden de tocht er­op zitten en zaten in hun rode T- shirts met ‘ Ooij, zo mooi' al achter het bier.
   Even verderop, bij hotel De Gelderse Poort, was een van de laatste stempelposten. Piet Woestenberg ( 73) uit Ooij, jaren­lang commandant van het Rode Kruis, kwam nog even bij zijn oudcollega's kijken. „ Ze hebben niet veel te doen", zag hij.