7 juli 2006

200.000ste maaltijd in Millingen

 In Millingen aan de Rijn werd vrijdagmiddag de 200.000ste  maaltijd gebracht bij mevrouw Pastoors-Celissen, door de medewerkers van de Stichting Welzijn Ouderen Millingen aan de Rijn. Momenteel maken 45 personen in Millingen gebruik van de maaltijden van de SWOM.  zie de foto's.

 

 dscf3395

 


 

SWOM bezorgt 200.000ste maaltijd!!!

Vandaag, 7 juli 2006, is de 200.000ste maaltijd door Ria Houkes en Jan Verwijst van de Stichting Welzijn Ouderen Millingen aan de Rijn bezorgd bij mevrouw Pastoors-Celissen. Begon de maaltijdvoorziening bijna 25 jaar geleden nog met enkele maaltijden per week, momenteel zijn er 45 personen die dagelijks gebruik maken van de warme maaltijdvoorziening.

De maaltijden worden al die jaren bereid in de keuken van gasthuis St Jan de Deo. Hier staat een heel team klaar om de maaltijden zo snel mogelijk in de hiervoor bestemde maaltijdcassettes te scheppen. Dan zijn er elke dag 2 vrijwilligers van de Sichting Welzijn Ouderen die zorgen dat de maaltijden bij de cliënten op tafel komen.

Het team vrijwilligers van de SWOM bestaat momenteel uit 21 personen. We begonnen met een personenauto.Toen het aantal maaltijden groter werd kochten we een busje.

Was er eerst nog 1 persoon die de maaltijden bezorgde, dit werden al snel  2 personen. Topdrukte was het in 2000 (15.630 maaltijden) en 2001 (17.178 maaltijden), toen er zelfs nog een extra route met een auto gereden moest worden, omdat het aantal cliënten per dag de 60 genaderd was. Dit aantal is veel te groot om de maaltijden nog warm aan huis te bezorgen.

In verband met de extra kosten die dit met zich meebrengt, is besloten een maximum aantal van 45 maaltijden te bezorgen. Er worden vries vers maaltijden als alternatief aangeboden.

De maaltijdservice is te danken aan de inzet van de vrijwilligers en goede samenwerking met personeel en directie van Gasthuis St. Jan de Deo. Hopelijk zullen we ons gezamenlijk nog jaren kunnen inzetten voor het welzijn van de senioren van Millingen aan de Rijn.

Bestuur en coördinator

St. Welzijn Ouderen

Millingen aan de Rijn