16 mei 2006

Kerry Hill schapen in Ooij

 Ze lopen al weer een tijdje in Ooij, de Kerry Hill schapen, die oorspronkelijk uit Wales komen. Eigenaar Wim Vermeulen fokt er al een tijdje mee en het resultaat mag er zijn. Geregistreerde schapen zijn op alle Britse eilanden en Ierland te vinden en sedert 1992 ook in Nederland Prachtige schapen en een echte aanvulling op de Ooijse veestapel. zie de foto's  dscf3379.jpg

GESCHIEDENIS

Golvende groene heuvels in Wales, vlakbij het plaatsje Kerry in de buurt van Newtown, Montgomeryshire (Powys).  
Sinds mensenheugenis zijn deze "Hills of Kerry" bezaait met opvallende schapen, wit en zwart getekend, trots, fier en mooi.

Het "Agricultural Survey of Wales" uit 1809 vermeldde al: “Er is een karakteristiek ras in de Kerry Hills dat waarschijnlijk het enige is in Noord Wales dat een perfecte wol produceert…” En sinds 1899 bestaat er al een officiële Stamboek registratie, het zogenaamde "Kerry Hill Flockbook".

Geregistreerde schapen zijn op alle Britse eilanden en Ierland te vinden en sinds 1992 ook in Nederland.