Aangepast zoeken

Uitstapje Politie senioren 2014

DSC_7597.JPG

Archief

The Final Push 2015 in Groesbeek

Groesbeek was het startpunt van The Final Push 2015, een herdenkingstoer van de oude voertuigenvereniging “Keep them Rolling”. De groep rijdt vanaf 27 maart tot en met 12 april de gehele route van de bevrijders na, vanaf Groesbeek tot in Groningen en dat op de originele data. Gedurende tweeënhalve week worden de bevrijdingsoperaties Plunder, Varsity, Forrard On en Amherst nieuw leven ingeblazen. Zaterdag was de stoet in Groesbeek te zien. Onno Swart maakte de foto’s . Zie de foto’s (komen nog)MilitairDSC_6228H28 (2)

twittergoogle_pluslinkedinmail

Jaarconcert “Jukebox” van Edelweisz in Berg en Dal

‘Jukebox’. Dat was het thema van het jaarconcert zaterdagavond van muziekvereniging Edelweisz in dorpshuis Kerstendal in Berg en Dal met medewerking van Dance Fun uit Heumen. Het orkest staat onder leiding van Theo Jetten. Zij namen de vele bezoekers mee in de geschiedenis van de popmuziek. Er stonden deze avond vele populaire herkenbare muziekstukken op de lessenaar. Natuurlijk ontbraken The Beatles en The Rolling Stones niet. De jarenlange nummer 1 in de Top 2000, Bohemian Rhapsody, werd ook uitgevoerd. Gaandeweg de avond werd naar het nu toegewerkt en kon men ook de muziek van Robbie Williams, Adele en Robin Thicke herkennen. Dance Fun danste met de muziek, maar had ook een eigen act en liet het publiek genieten van hun nieuwste show Sister Act. Ook het jeugdorkest, o.l.v Danny Eissing,  was van de partij. Het werd een geweldige avond met prachtige muziek en dans. zie de foto’s (komen nog)DSC_5508 Edelweisz

twittergoogle_pluslinkedinmail

Palmpasengezinsviering in H. Hubertuskerk te Ooij.

Zaterdagavond was er in de H. Hubertuskerk te Ooij een Palmpasen gezinsviering m.m.v. het koor “Encore” . De viering werd geleid door pastoor Henk Janssen en de communicantjes van de vroegere parochies uit Beek, Ooij en Leuth waren hiervoor uitgenodigd. Ze zouden tijdens deze viering aan de bezoekers worden voorgesteld. 24 eerste Communicantjes ( een aantal konden niet) waren deze avond aanwezig, allen met Palmpasenstok. Maar omdat het voorstellen van de communiecantjes tijdens deze mis teveel tijd in beslag zou nemen had de pastoor besloten om dat tijdens een volgende mis in de kerk te doen. Samen met de andere kinderen werden ze wel bij de mis betrokken en samen liepen ze ook met hun Palmpasenstokken  een rondje door de kerk. zie de foto’s (komen nog)DSC_5335 Palmpasen
twittergoogle_pluslinkedinmail

Expositie straatfotografie in St. Stevenskerk.

Henk Braam uit Nijmegen en Karina Brys uit Antwerpen delen de passie om op een bijzondere manier dagelijkse taferelen te vereeuwigen, ieder met een eigen kijk en in een eigen biotoop én toch ook zo compatibel. gezamenlijk hebben ze een fototentoonstelling over straatfotografie in de Stevenskerk in Nijmegen . Zaterdagmiddag werd deze tentoonstelling geopend, die loopt van 28 maart t/m 26 april. zie de foto’s (komen nog)DSC_5218Henk Braam

twittergoogle_pluslinkedinmail

Gezamenlijke inloopmiddag KBO en Zonnebloem met de Flyers in Beek.

Zaterdagmiddag hielden de afdelingen Beek van de KBO en de Zonnebloem een “meezing  en dansmiddag”  in het Beekse Kulturhus. Muzikale medewerking werd verleend door het orkest “The Flyers”. Er was weer behoorlijk veel belangstelling voor deze gezamenlijke activiteit. zie de foto’s (komen nog)DSC_5126 Flyers

twittergoogle_pluslinkedinmail

Baars fietsen geopend in voormalige Rabobank in Beek

12,5 jaar geleden opende Baars fietsen zijn eerste winkel en reparatiebedrijf aan de Rijksstraatweg in Beek. In de loop der jaren is het bedrijf gegroeid en het pand voller en voller geraakt. Na jaren zoeken heeft Baars een nieuw pand gevonden en zijn ze verhuisd naar een groter en centraler gelegen pand. Ze hebben hun nieuwe stek gevonden aan de achterkant van de voormalige Rabobank. De winkel is bereikbaar vanaf de Waterstraat. De ingang is naast Meubelstofferderij Gero, tegenover de toegang van ‘tHofke. Zaterdag 28 maart zijn ze open gegaan. Dat gebeurde zonder een officieel gebeuren, maar wel met een hapje en een drankje. Zaterdagmorgen had men al gezamenlijk het bord onthuld. zie de foto’s (komen nog)DSC_5029 Baars fietsen

twittergoogle_pluslinkedinmail

Brandweer Ubbergen en Kranenburg (Dld) houden gezamenlijke oefening.

De vrijwillige brandweer van Ubbergen en de freiwillige Feuerwehr van het Duitse Kranenburg hielden zaterdagmiddag een gezamenlijke oefening in Kranenburg. De locatie was sw Drullerweg net buiten Kranenburg (richting Groesbeek).  De volgende situatie had zich voorgedaan. Het betrof een tweezijdig ongeval. Een vrachtauto had moeten uitwijken voor een tegemoetkomende personenauto, waardoor een boomstam van de wagen was gerold, bovenop een fietser. Het andere voertuig was door de uitwijkmanoeuvre van de weg geraakt en een eind verderop ingereden tegen een schuur, waarbij brand was ontstaan en de drie inzittenden niet zelf uit de auto konden komen.  De inzet was was gemixt waarbij de voertuigen  deels  werden bezet met Nederlandse en Duitse bemanning. De insteek was om door goede communicatie een goed totaaloverzicht te krijgen van de situatie.  De gezamenlijke oefening was een voortzetting van een jarenlange traditie. zie de foto’s (komen nog)DSC_5151 brandweer naam (komen nog)

twittergoogle_pluslinkedinmail

Lezing Jan van Eck in Kekerdom

Kekerdom van Pruisen naar Holland”, onder deze titel vertelde regionaal cultuurhistoricus Jan van Eck vrijdagavond in de bibliotheek  van Kekerdom over de voorgeschiedenis van Kekerdom. Deze avond, georganiseerd door De Bibliotheek Gelderland Zuid, biedt een kijkje in de geschiedenis van eigen bodem.  Ongeveer 20 mensen waren naar het Kulturhus gekomen om de interessante geschiedenis aan te horen. Op 10 april geeft Jan van Eck een lezing over 500 jaar Thornsche Molen in de Bibliotheek Leuth.DSC_4656 Jan van Eckjjpg

twittergoogle_pluslinkedinmail